Hvad er beboerdemokrati?
Beboerdemokrati i den almene boligsektor er en grundlæggende og unik del af den danske boligmodel. Læs mere om det her og hent relevante værktøjer til at styrke beboerdemokratiet i jeres boligområde.
Du kan bestemme, hvad der skal ske
Beboerdemokrati i den almene boligsektor er en grundlæggende og unik del af den danske boligmodel. Det giver beboerne i almene boliger ret til at have indflydelse på deres egen boligsituation og det fællesskab, de er en del af. Dette demokrati udøves gennem forskellige organer og møder, hvor beboerne kan træffe beslutninger om alt fra budgetter og husordener til større renoveringsprojekter.
I praksis fungerer beboerdemokratiet således, at der afholdes afdelingsmøder, hvor beboerne kan stemme og træffe beslutninger om deres boligafdeling. På disse møder vælges også en afdelingsbestyrelse, som har til opgave at implementere de beslutninger, der er truffet på afdelingsmødet, og varetage beboernes interesser i det daglige. Øverste myndighed i en boligorganisation kan være en generalforsamling eller et repræsentantskab, hvor beboernes repræsentanter udgør flertallet.
Viden om beboerdemokrati
Få overblik over de beboerdemokratiske organiser i en almen boligorganisation, læs om organisationsbestyrelsen og afdelingsbestyrelsens ansvar og opgaver og få indsigt i, hvordan digitalt beboerdemokrati kan styrke deltagelsen og engagementet i din boligafdeling.